VLEZENBEEK: – Vergeet het gure regenweer, we maken je graag warm voor de Expo Zonneliedcollectie!
De kunstenaars van Zonnelied exposeren enkele van hun prachtige werken tijdens “De week van de verbeelding” in Kasteel Groenenberg.
Kom eens een kijkje nemen van 27 tem 29 oktober 2023 van 14-18u.

Verbeelding kan je in elk individu aanwakkeren en intensifiëren; het is de bron van een enorme kracht die we allemaal delen. Vanuit die gedeelde overtuiging ontstond het project Week van de verbeelding, een samenwerking van het Kasteel van Gaasbeek, de School van Gaasbeek en het Agentschap voor Natuur en Bos met vzw Zonnelied, een dienstverleningscentrum voor volwassenen met een beperking actief in West-Brabant en Brussel.

Expo Zonneliedcollectie
De Zonneliedcollectie bestaat uit beeldend werk van de Zonneliedkunstenaars dat is ontstaan in een van hun ateliers in Roosdaal, Eizeringen, Opwijk, Tollembeek of Brussel. De groep kunstenaars is, net als hun werk, bijzonder divers. Wat hen verbindt, is hun spontane behoefte om te creëren; het werk is altijd erg persoonlijk, staat los van conventies of trends en is niet gebonden aan een specifiek doelpubliek. Die focus op en respect voor de eigenheid van elke artiest vormt dan ook het belangrijkste uitgangspunt in de werking van de ateliers van Zonnelied. Deelnemers krijgen hier de tijd en de ruimte om ongedwongen te experimenteren, hun eigen vormentaal te ontwikkelen en zichzelf te ontplooien als kunstenaars. Dit proces van empowerment staat steeds centraal en gaat voor op het resultaat. Elk atelier is bijgevolg ook een interessante plek van uitwisseling en inspiratie, beïnvloeding en wisselwerking, waarbij de begeleider steeds een faciliterende rol inneemt.

Het werk van een aantal van hen was al te zien op expo’s in binnen- en buitenland. Tijdens de Week van de verbeelding wordt vooral nieuw werk tentoongesteld. Zo kan een nieuwe generatie actieve kunstenaars hun verbeelding delen in dit tot de verbeelding sprekend kasteel. Elk werk geeft op een hoogstpersoonlijke wijze vorm aan een hoogstpersoonlijke ervaringswereld. Voor de gelegenheid gaat de tentoonstelling door in het Kasteel van Groenenberg, waar we graag ruimte geven aan jong, opkomend talent.

Praktische info
27, 28 en 29 oktober 2023, van 14 – 18 uur
De expo is gratis te bezichtigen in het Kasteel van Groenenberg. Dit kasteel is enkel te voet bereikbaar. Je parkeert je wagen het best op de parking van het Kasteel van Gaasbeek. Dan steek je de straat over en is het nog een kleine tien minuten wandelen door het mooie Park van Groenenberg.
Reserveren is niet nodig, wees welkom.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder