2023-09-11-mais-doolhofVLEZENBEEK: – 2023 is voor de Landelijke Gilde Vlezenbeek een bijzonder jaar, onze vereniging opgericht in 1898 bestaat dit jaar 125 jaar. Bovendien werden we door de Landelijke Gilde Nationaal uitverkozen om “dorp in de Kijker 2023” te zijn.
Met tal van bestaande en nieuwe activiteiten hebben we een goed gevulde kalender en maken we van dit feestjaar een echt grand cru jaar.

Omdat het dit jaar ook wat meer mag zijn, organiseren we na 5 jaar opnieuw een groots maïsdoolhof. Uniek in het Pajottenland. Wie eens wil ervaren hoe het voelt om te verdwalen in een maïsveld van vier hectare groot, kan dit weekend terecht in Vlezenbeek bij de Landelijke Gilde Vlezenbeek.
Het maïsdoolhof heeft voor ieders wat wil. Een brug met een fantastisch uitzicht over de Vlezenbeekse velden voor de waaghalzen, een beeld- en woordpuzzel doorheen het doolhof voor de meerwaardezoekers, een springkasteel voor de allerkleinsten, een hotdogkraam voor diegene met een kleine honger en uiteraard een pop-up bar voor de levensgenieters. Kortom het maïsdoolhof is een echte LG-activiteit voor het hele gezin!

Op vrijdag 15 september 2023 voorzien we een nocturne voor de durvers van 19 tot 22 uur, breng zeker ook een lampje mee.
Ook zondag 17 september 203 is iedereen van harte welkom van 10 tot 18 uur. Het doolhof is te bereiken via de weide van de familie Keymolen, Konijnestraat 82 in Vlezenbeek. De toegang kost 5 euro (drankje en popcorn inbegrepen). Kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis. Ook (gezins)leden van de Landelijke Gilde krijgen gratis toegang tot het doolhof op vertoon van hun lidkaart.

“Als plattelandsvereniging willen we steeds ons landelijk dorp op een fijne manier in de kijker plaatsen. Met de organisatie van dit gigantisch maïsdoolhof brengen we opnieuw honderden mensen op de been en daarvoor doen we het, want ‘samen beleef je meer in Vlezenbeek’, aldus LG voorzitter Kris Van Cutsem”.

%d bloggers liken dit: