REGIO: – De Gordel trok vandaag zo’n 26.000 mensen naar de Vlaamse Rand. Naast de vele optredens in en rond het Provinciaal Domein Huizingen trokken vele duizenden streekgenoten en Vlamingen te voet, al lopend of per fiets doorheen de groene pracht van de Vlaamse Rand. “De Gordel is én blijft een manifestatie met een boodschap”, zegt Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand Ben Weyts. “We vieren het groene én het Vlaamse karakter van onze prachtige streek.”

De eerste zondag van september is voor vele streekgenoten en vele Vlamingen een dag die met stip aangeduid staat. Op die dag viert de Gordel het groene en het Vlaamse karakter van de Vlaamse Rand. Naast de bekende fiets- en wandeltochten, de optredens en andere randanimatie in het Provinciaal Domein Huizingen en de klassieke Gordelpelotons breidde de Gordel net als vorig jaar ook dit jaar het aanbod uit. Dit jaar konden deelnemers ook kiezen voor een augmented reality-wandeling, een kunstenparcours in het Provinciaal Domein Huizingen, een trailparcours van 23 kilometer of twee graveltochten (van 52 km of 77km) doorheen de Druivenstreek.

%d bloggers liken dit: