LOT: – Aan de Huysmanslaan in Lot ontstond rond half zeven een brand met grote rookontwikkeling bij de isolatiefabrikant Cogebi. Buurtberwoners wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Getuige Frank D’Hondt: “Terwijl eerste hulp al aanwezig was, bereikte een eerste brandweerauto omstreeks tien voor zeven als eerste de industriële site. Rookwolken stegen al geruime tijd boven de windmolens van de Colruyt-groep uit en hinderden verkeer op de Ring tussen Vorst en Lot. Versterking kwam net na zeven aangevlogen van zone Vlaams Brabant West, terwijl een andere brandweerwagen met ladder zich luttele tellen later een weg wurmde doorheen het verkeer.

Update 21 uur: De brandweer bevestigt dat het vuur onder controle is. Er zouden bij de brand geen slachtoffers gevallen zijn. Wat de oorzaak van de brand is, zal nog onderzocht moeten worden.

%d bloggers liken dit: