VLEZENBEEK: – Zondag 18 juni 2023 om 14:30 uur Open wandeling: “van kersenboeren, lambiek en aardbeien” georganiseerd door Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei.

Hoewel de titel van deze wandeling verwijst naar overheerlijke streekproducten zal de tocht nog heel wat meer in petto hebben. Onder meer de geschiedenis van het dorp dat geprangd zit tussen het verstedelijkte Anderlecht en het groene Gaasbeek. Na in de vroege middeleeuwen ontstaan te zijn uit de moederparochie Leeuw ging Vlezenbeek vanaf 1236 op in het nieuw opgerichte land van Gaasbeek. Het volgde het wel en wee van deze rijke Baanderij met haar beroemde en beruchte heren. Denk maar even aan de aanslag op de Brusselse schepen Everaert ’t Serclaes die zich op Kwadewegen zou voltrokken hebben of de Italiaanse kasteelheer Paul Arconati die een voorliefde had voor de kerk van Vlezenbeek. Hij liet deze op zijn kosten dan ook vergroten met een zijbeuk en wilde hier ook begraven worden tot dat op zekere dag…
De wandeltocht loopt langs de historisch belangrijkste gebouwen maar doet ook veel ongekende natuurpareltjes aan.
• Afstand : 8 à 9 km – licht golvend landschap – stevige wandelschoenen noodzakelijk
• Deelname : € 1,00/ persoon (verzekering inbegrepen)
• 14:30 uur – Oud-Gemeentehuis, Gemeenteplein 1 te Vlezenbeek
• Einde : +/- 17.00 uur

%d