SINT-PIETERS-LEEUW: – PASAR afdeling Sint-Pieters-Leeuw trok voor haar jaarlijkse busuitstap naar Antwerpen.

Na een koffie benuttigd te hebben in de buurt van het MAS werd onder een stralende hemel een boeiende wandeling op het Eilandje gemaakt onder de deskundige leiding van An en Eric. Zij gidsten ons langs talrijke bezienswaardigheden, zoals het vernieuwde omgeving van Park Spoor Noord, ‘t Kot (waar tot 2018 de dokwerkers bij de werkgevers een arbeidscontract afsloten), het kerkschip Sint-Jozef (een betonnen boot dat o.a. als kerk dienstdoet), het opmerkelijke Havenhuis (waar de havenadministratie gehuisvest is), de droogdokken, het restaurant Instroom (sociaal geëngageerd project van Seppe Nobels, maar ook gekend van het VRT-programma Restaurant Misverstand) en het Red Star Line museum.
Zij die de wandeling niet zagen zitten kozen ervoor om het MAS te bezoeken, van waar een prachtig panoramisch zicht op de stad mogelijk was.
Tegen het middaguur wachtte ons een Flandria-schip aan de Londenbrug op dat gedurende drie uur een rondvaart in de Antwerpse haven maakte, tot aan de Nederlandse grens. Op het schip werd ook geluncht.
Vervolgens bracht de bus de groep naar Brasschaat voor de namiddagwandeling, maar bij het kasteel in het Gemeentepark werd gauw duidelijk dat een groot onweer op komst was. Het was dus vlug schuilen geblazen, maar een half uur later verkende een uitgedunde groep wandelaars onder leiding van Eric (afkomstig van deze gemeente) toch nog het Gemeentepark.
Om 19u30 bracht de bus de groep weer naar huis, na een geslaagde dag afgezien van de wolkbreuk.

Info PASAR Sint-Pieters-Leeuw : www.pasar.be/lokale-afdeling/st-pieters-leeuw/home
Tekst en foto’s : Jan Morre

%d bloggers liken dit: