SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zondag 7 mei 2023 organiseert Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw voor de 37ste keer haar “Lewetochten”.
Afstanden: 5 – 11 – 17 – 19 –21 – 25 – 27 –30 – 35 km.

Alle wandelingen starten en komen aan in zaal Centrum achter de kerk van Huizingen aan de Menisberg.
Starten kan vanaf 7.15 uur tot 15 uur.

De jaarlijkse lentetocht start traditiegetrouw vanuit Huizingen, een deelgemeente van Beersel, in de Groene Gordel rond de hoofdstad en meer bepaald in de Zennevallei. Dit is de streek tussen het Zoniënwoud en de rivier de Zenne. Het landschap is heuvelachtig en doorsneden door talrijke beken en holle wegen. Het is ook een bosrijk gebied. Het grootste bos ervan is zeker Hallerbos met zo’n 600 ha oppervlakte. Dit bos maakte in de oertijd deel uit van het grote “Kolenwoud”, waaronder ook het Zoniënwoud en andere bossen uit de streek behoren. Het Hallerbos is tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn immense tapijten van geurende, wilde hyacinten die bloeien eind april, begin mei. Dit schitterende, blauwe tapijt is weggelegd voor de wandelaars die kiezen voor de afstanden van 21, 27, 30 en 35 km
Meer info: www.wandelclubspl.be

%d bloggers liken dit: