NEGENMANNEKE: – De gemeente verleent een recht van erfpacht aan de scholengroep KorHa op een perceel grond gelegen tussen de Bergensesteenweg en de basisschool ’t Populiertje voor de bouw van een middenschool. Zo zet de gemeente samen met KorHa een belangrijke stap naar de realisatie van een eerste graad school op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw.

De middelbare scholen in onze omgeving kampen met een gebrek aan plaatsen. Met dit project slaan het gemeentebestuur en de scholengroep KorHa de handen in elkaar om het hoofd te bieden aan het capaciteitsprobleem in de regio. De nieuwe middenschool zal plaats bieden aan 300 leerlingen in het eerste en tweede middelbaar.

KorHa zal jaarlijks een vergoeding betalen waarvan de helft door prestaties in natura. Dat laatste houdt in dat zij de school breed openstellen. De gebouwen zullen dus ter beschikking gesteld worden van derden, bijvoorbeeld verenigingen.

An Speeckaert, schepen van Onderwijs: “De Vlaamse regering kende middelen toe om het capaciteitstekort in de middelbare scholen in regio Halle op te vangen. Onze gemeente is een grote gemeente met heel wat schoolgaande kinderen, maar heeft geen middelbaar onderwijs op eigen grondgebied. Vanuit Sint-Pieters-Leeuw gaan 300 leerlingen in Halle naar het eerste of tweede middelbaar. Daarom zal de nieuwe middenschool ook 300 plaatsen bieden in eerste en tweede middelbaar. De site Populiertje ligt centraal in de gemeente en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en dus de ideale uitvalsbasis voor de bouw van de nieuwe middenschool.

Olivier Huygens, schepen van Gebouwen: “In een volgende fase staat naast de bouw van de middenschool ook de bouw van het Populiertje op de planning. Daarom hebben we bij de opmaak van de erfpachtovereenkomst in het kader van de opeenvolging van de werken ook enkele afspraken en nota’s toegevoegd die de hinder voor leerlingen tijdens de bouwfase moeten minimaliseren. De site, met beide scholen naast elkaar, zal een meerwaarde worden voor onze gemeente: een lagere drempel in de overstap naar de secundaire school en vooral een aangename leerplek voor onze leerlingen.”

%d bloggers liken dit: