ZENNEVALLEI: – In het vaccinatiecentrum Zennevallei werden vandaag de laatste 180 coronaprikken geplaatst waarvan 4 bij kinderen. De meeste mensen kwam nog snel een boosterprik halen. 
Morgen worden de containers van het vaccinatiecentrum leeggehaald en in de loop van volgende week worden deze verwijderd.

Sinds februari 2021 werden in de Zennevallei meer dan 300.000 prikken gezet. Op topdagen ging het om 3.000 prikken per dag waarvoor er soms tot 150 vrijwilligers per dag in de weer waren. Aanvankelijk was er van februari tot september 2021 een vaccinatiecentrum ondergebracht in sporthal De Bres voor inwoners uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen en eentje in de DOC-evenementenhal in Alsemberg voor inwoners uit Beersel, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos.
Na de zomer werden deze locaties vervangen door een centraal containerdorp op de parking naast De Bres in Halle voor alle gemeenten uit de Zennevallei. Voor kinderen kwam er tijdelijk een speciaal kinderaccinatiecentrum in de fuifzaal van De Kazerne in Halle. Moeilijk bereikbare wijken werden zelfs een tijdje met een vaccinatiebus bezocht. Uiteindelijk werden er 160.000 mensen in de Zennevallei gevaccineerd in de centra in Halle en in Beersel. Een legertje van meer dan 500 vrijwilligers heeft dit mogelijk gemaakt.

Burgemeester, Jan Desmeth: “In tijden van crisis merk je telkens opnieuw dat er heel veel mensen bereid zijn enkele tandjes bij te steken. Ook het grote legioen aan vrijwilligers bewijst dat er vele mensen zijn die zich willen inzetten voor het algemeen belang. Ook voor de besturen was het een intense periode van samenwerken, hetgeen zeer goed is verlopen. Ik wil dan ook graag al deze mensen van harte bedanken.

%d bloggers liken dit: