NEGENMANNEKE: – De Lambiek Fabriek brengt een winters biertje uit: Pale & Wild Caram-Elle.

Jo Panneels en Jozef Van Bosstraeten: : “Een 3-tal weken geleden hebben we met trots onze 2 druivenlambieken voorgesteld, de ‘Juicy & Wild Blue-Belle’ (met de Muscat Bleu druif) en de ‘Juicy & Wild Soleille’ (met de Solaris druif). We dachten er een derde aan toe te voegen, maar moeder natuur heeft er anders over beslist, maar nu zijn we er ook hier mee, de ‘Pale & Wild Caram-Elle

Het gaat niet om een fruitbier of een oude geuze, maar eens iets anders. Het is uiteraard een bier van spontane vergisting, waar we donkere mouten hebben toegevoegd. Het bier heeft minstens 2 jaar gerijpt, waarvan een deel + 3 jaar, op onze eikenhouten vaten. Dit resulteert in een amberkleurig bier met een stevige 9% alcohol. Het kent een fris aroma van rood fruit en in de smaak de typische lambiektoetsen met zacht tonen van gebrande mout. Een ideaal bier richting de donkere en koude wintermaanden! Het bier is verkrijgbaar in flessen van 75cl.”

Lambiek Fabriek: Eugène Ghijsstraat 71 te Sint-Pieters-Leeuw – www.lambiekfabriek.be

%d bloggers liken dit: