RUISBROEK: – Op de begraafplaats van Ruisbroek flankeren wachthuisjes het poortgebouw dat toegang geeft tot de begraafplaats. Het zijn dienstgebouwen, waarvan één oorspronkelijk als dodenhuisje diende. Het geheel is getekend door architect Henri Jacobs en werd op 8 oktober 1893 feestelijk ingehuldigd bij de ingebruikname van de nieuwe begraafplaats. Vandaag krijgt het geheel een opfrisbeurt zodat het opnieuw de schoonheid krijgt die het zo’n 130 jaar geleden uitstraalde.

Veerle Seré, schepen van begraafplaatsen: “Het gemeentebestuur maakt nu werk van de renovatie om deze mooie inkom weer te laten stralen. Het dak is al volledig vernieuwd en er werden ook al nieuwe dekstenen in blauwe hardsteen geplaatst. Nu zijn ook de gevelwerken gestart. Het geheel is een erkend en waardevol erfgoed. Monumentenwacht gaf dan ook advies in de aanpak van de renovatie. Daarom worden oorspronkelijke materialen gebruikt zoals kalkmortel. Zo krijgen de gebouwen weer hun uniform en stralend uitzicht.

Deze werken kaderen in de opwaardering en herinrichting van de begraafplaatsen in Sint-Pieters-Leeuw.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: