SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente Sint-Pieters-Leeuw wenst haar identiteit en haar imago meer in het straatbeeld te brengen. Zo komen er enerzijds grote welkomstborden en anderzijds vlaggenmasten met het logo en de skyline van de gemeente.

Het eerste van de veertien welkomstborden werd inmiddels geplaatst op de Lotstraat. De borden krijgen een strategische plaats aan grote invalswegen zoals bijvoorbeeld op de kruising van de Bergensesteenweg en de Vogelzangbeek en op de Pepingsesteenweg na de Brabantse Baan. Op die manier wordt eenieder die Sint-Pieters-Leeuw binnenkomt, verwelkomd en komt ook het Vlaamse karakter van de gemeente goed tot uiting.

De vlaggenmasten worden onder andere voorzien aan het gemeentehuis, Zonnig leven,  Weerstandsplein, Sociaal Huis Ruisbroek, Molenborre, Oud Gemeentehuis Vlezenbeek en kerk Oudenaken.

Jan Desmeth, burgemeester : “Baniervlaggen zijn beter zichtbaar, ook als er geen of weinig wind is. Het draagt bij tot een wat vrolijker en feestelijker straatbeeld, daar waar mogelijk. Voor de keuze hebben we ons volledig gebaseerd op wat buurgemeente Dilbeek enkele jaren geleden heeft gedaan. Zij hebben dezelfde soort baniervlaggen aan hun belangrijke gebouwen en gelijkaardige verwelkomingsborden aan hun invalswegen geplaatst. Uiteraard is de skyline van Sint-Pieters-Leeuw aangepast aan herkenbare verticale objecten. De verwelkomingsborden komen op 14 invalswegen. De 39 baniervlaggen komen op 12 locaties, verspreid over de hele gemeente.”

%d bloggers liken dit: