ANDERLECHT: – Zondag 18 september 2022, op Autoloze Zondag in Brussel, is het netwerk van de MIVB volledig gratis en opent de stelplaats Erasmus haar deuren.

Kom tijdens de opendeurdag een kijkje nemen achter de schermen van deze uitzonderlijke stelplaats. Je zou het niet zeggen als je het gebouwtje ziet, maar ondergronds schuilt een metrostelplaats van 900 meter lang met een totale oppervlakte van 30.000 m2 en 5 km aan sporen. De stelplaats kan 23 metro’s stallen en nog eens 7 metrostellen extra voor onderhoud. Bovendien is Erasmus de eerste MIVB-stelplaats die in de toekomst automatische metrostellen zal kunnen stallen.

Wil je met je eigen ogen zien hoe een volledige metro de lucht in getild wordt of hoe een metro nu eigenlijk gewassen wordt? Of kruip je liever zelf eens achter het stuur van de nieuwste metro’s? Het kan allemaal op de opendeurdag.
Maak kennis met de verschillende technische beroepen, ontdek de ecologische aspecten van de stelplaats en stel al je vragen over de toekomstige metro 3. En de kleinsten vinden zeker een leuk gadget bij de MIVBstore.
Voor bezoekers met beperkte mobiliteit is er een aangepaste route voorzien.

Praktische informatie:
Zondag 18 september 2022 van 10 uur tot 16 uur
Adres: Henri Simonetlaan 3, 1070 Anderlecht
De stelplaats is toegankelijk met de metro vanaf het station Erasmus of via de halte Clémence Everard met bus 74, die beide aan een hogere frequentie rijden.

%d bloggers liken dit: