VLEZENBEEK: – Bij een dodehoekongeval denken we vaak aan vrachtwagens, maar ook auto’s hebben een dode hoek. En ook die maakt slachtoffers. KWB Vlezenbeek brengt dit gevaar naar voor in de week van de mobiliteit. Op 16 september 2022 gaan de kinderen van de Ave-Maria basisschool vanaf 10 uur naar het Gemeenteplein van Vlezenbeek om er meer te leren over de gevaren van de dode hoek. In de namiddag, tussen 15.45 en 18 uur, kunnen ook de KWB leden en het ruime publiek de gevaren komen vaststellen en vragen stellen aan de instructeurs.

Op het Gemeenteplein zullen 4 voertuigen aanwezig zijn met hun bestuurder. Om goed te kunnen illustreren dat een dode hoek niet enkel geldt voor een vrachtwagen of een bus zullen voertuigen van verschillende types aanwezig zijn. De bestuurders zullen met kennis van zaken de dode hoek van hun voertuig aanduiden en wijzen op de gevaren ervan.

Nadien kan iedereen nog wat napraten en genieten van een verfrissend drankje aan de KWB-stand. Wie daarbij nog een mooie daad wil stellen, kan een azalea voor ‘Kom op tegen Kanker’ kopen aan de Ferm-tafel.

%d bloggers liken dit: