SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Deze zomer organiseerden het vrijetijdshuis Brul en de Leeuwse brouwers “Muzikale Brouwsels”. Vanavond was de laatste halte van deze zomer bij HUB Brewers, brouwerij ’t Guldenhooft, op de Postweg 399 in Sint-Laureins-Berchem.
Het instrumentale trio ‘Honey’ zorgde voor de groovy sound in de hoevebrouwerij.

De aanwezigen lieten zich de Rosten Uil, Rosten Uil Barrel Aged en Schaarbeekse Kriek smaken en genoten van de muziek bij een gezellige babbel.

Bob Huysman (alias Bob de Brouwer): “We hadden ons vanavond niet verwacht aan zoveel volk. Ik denk dat we echt van een succes kunnen spreken ondanks dat we niet te veel reclame gemaakt hebben zit het hier bomvol, maar ‘leven in de brouwerij’ moet hé! Het is ook leuk te merken dat de meeste nog een tweede en zelf derde Rosten Uil halen dus het valt in de smaak.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

In de gerenoveerde hoeve/kasteelbrouwerij ’t Guldenhooft anno 1890, wordt dit jaar nog een gloednieuwe en volwaardige brouwinstallatie geplaatst.
Bob: “Ja de orginele ketels waar we vroeger 120 liter op brouwden staan hier nog in een hoekje. Vorige week vrijdag zijn de nieuwe ketels met de container toegekomen. We hebben ze meteen binnen gezet om nu met de installatie te starten. Alle leidingenwerk, laswerk,… de stomer die het warm water gaat creëren komt nog dus we zijn nog even bezig.”

Hub Brewers (www.hubbrewers.be) is ook lid van de Ambassadeurs van het Pajottenland (https://pajottenlandambassadeurs.be).

%d bloggers liken dit: