SINT-PIETERS-LEEUW: – Boeken kaften saai? Niet in zaal Zonnig Leven! Want op woensdag 7 september 2022 van 12 tot 17.30 uur organiseert de Leeuwse jeugddienst ‘Ezelsoor’, een gratis boekenkaftfeest.

Koop geen kaftpapier en zak met je schriften en boeken af naar de boekenkaftdag in je buurt. Zo luidt het advies van de gemeenten die zelf een Ezelsoor organiseren. “Je kiest bij aankomst vijf gratis vellen kaftpapier waarmee je met gemak een tiental schoolboeken kan kaften. Vrijwilligers zetten je op weg en helpen je mee kaften. Verkies je een uniek gekaft boek? Loop dan langs bij één van de illustratoren die een schoolboek met veel zwier een eigen cachet geven.”

Het kaftpapier is overigens ontworpen door kinderen zelf van verschillende academies en scholen.
Voor Sint-Pieters-Leeuw kwam dit jaar het winnende ontwerp van Amine (zie artikel 17/06/2022), Hij zat in het 5e leerjaar in de Sint-Stevensschool en heeft een grote passie voor tekenen. Zijn tekening kwam, met een verschil van maar liefst 150 stemmen, als overduidelijke favoriet uit de stemmingsronde.

Terwijl de ouders de boeken kaften kunnen de kinderen deelnemen aan creatieve workshops.
Meer info: www.ezelsoor.info

%d bloggers liken dit: