SINT-PIETERS-LEEUW: – Op zaterdag 20 augustus 2022 is het gratis te bezoeken Leeuwse straattheater festival “StraPatZen” helemaal terug in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.

Na een annulatie in 2020 en een corona-editie in 2021 is StraPatZen terug in zijn geliefde formule: op straat, in het park en gratis met op het programma nationale en internationale acts die ons zullen betoveren en laten schaterlachen, uit binnenland met o.a. Novacentral, Circus Marcel, ADM, en Belgium’s Got Talent finalisten TNT en Jonas De Bruyn … en buitenland met o.a. Luigi Ciotta (It), Juliot Cousins (Fr), Raoul Gomiero (It) …

Om de beleving compleet te maken kan je natuurlijk ook samen genieten van een hapje en een drankje. Er zijn 2 drankkramen en 11 eetkramen. Het aanbod is groot: van Australische pie tot zwarte pens, van een verfrissende Ice Roll tot een hartverwarmende koffie.

An Speeckaert, schepen van jeugd : “Na twee zware coronajaren zijn we blij om StraPatZen terug in zijn originele vorm te kunnen aanbieden. De tiende editie wordt een gratis straattheaterfestival met spetterende acts uit binnen-en buitenland voor jong en oud. Aangevuld met een groot aanbod aan eten en drinken. Met dit rijk gevulde programma proberen we alle bezoekers een leuke en aangename namiddag te bezorgen in het centrum van onze gemeente.”

In vorige edities waren er enkele acts in het domein Coloma, maar de meerderheid ging door rond de Rink. Vanaf deze editie verschuift de gemeente een deel van de acts naar het domein Coloma en maken ze van het nieuwe landhuis de Viron het centrum van het gebeuren. De eetstandjes blijven geconcentreerd langsheen de Depauwstraat en een deel van de Rink.

Volgende editie van StraPatZen pas in 2024.
Jan Desmeth, burgemeester en tevens bevoegd voor Cultuur: “Na 10 jaar StraPatZen is het tijd voor innovatie, maar omdat StraPatZen zo een leuk verbindend en kwaliteitsvol evenement is, laten we het niet volledig los. StraPatZen blijft de even jaartallen op ons programma.
In de oneven jaartallen gaan we iets nieuws brengen, waarover we uitgebreid zullen communiceren begin 2023. Wij vinden het behoud van kwaliteitsvolle evenementen belangrijk, maar geloven ook dat afwisseling de smaak en de goesting alleen maar kan verhogen.

Programma StraPatZen Sint-Pieters-Leeuw:
● Circus Marcel met Home Made om 16.40 en 19.30 aan de voorzijde kasteel Coloma
Home Made is een hoogstaande acrobatische circusvoorstelling waar het spelplezier van af spat. Een enthousiaste doe-het-zelver, een knutselende muzikant en twee vrolijke en prettig gestoorde acrobates brengen u een rokende smidse, spectaculaire trapezenummers, een zelfgebouwde “Wheel of Death” en aanstekelijke muziek. Recht vanuit het hart, voor alle liefhebbers van wat authentiek en met liefde gemaakt is.
● Duo Berlingo met No Way Back om 17.55 – 20.00 aan de achterzijde kasteel Coloma
‘No Way Back’ vertelt over de zoektocht van twee vrienden. Over de pogingen die ze ondernemen om vat te krijgen op de situatie. Ze verliezen zich in hun eigen spelregels en gaan tot het uiterste. Tot de torens vallen. Een komische circusvoorstelling over speelsheid, kameraadschap, tweespalt en ook een beetje over het leven.
● Jonas De Bruyn met Creative Magic om 16.35 – 17.10 – 20.50 aan de achterzijde De Viron
Jonas De Bruyn is een beloftevol jong talent die gepassioneerd is door het entertainen van zijn publiek met ongeziene, creatieve magie. Zowel kinderen als volwassenen weet hij als geen ander te betoveren en brengt hij aan het glimlachen tijdens zijn talloze, onvergetelijke momenten. Zijn fascinerende en indrukwekkende shows bereidt hij minutieus “à la carte” voor en brengt deze met een jeugdige flair. Magie is zijn passie! Jonas was finalist bij Belgium’s Got Talent 2021.
● Julot Cousin met Hula Hoopla om 18.00 – 18.25 – 19.45 aan de zijkant De Viron
En hier is onze man, met een soepele en elastische gang die, in dezelfde beweging van energie, rond een paal zal dwalen, hoepels bezielend op het ritme van zijn lichaam, vrolijk spelend op de kleuren en de muziek
● Raoul Gomiero met Full Menu: The Pizza Guy om 16.00 – 18.35 aan de voorzijde De Viron
Een show die een nieuwe stijl van komedie introduceert… de pizza komedie! Een Italiaanse ober bereidt zijn restaurant “Prego Signori” (deze kant op alstublieft) voor. Het is het begin van een spel van medeplichtigheid, improvisatie en interactieve grappen.
● Novacentral met Les Jeux d’Arnaud + Le Petit manège d’Arnaud om 16.45 – 19.30 aan de voorzijde De Viron
StraPatZen is niet alleen kijken maar ook doen. Ontmoet Novacentral met “Le petit manège et les Jeux d’Arnaud”. Op armolie aangedreven en 100% ecologisch draaimolen laat passagiers van 1 tot 6 jaar aan boord van de X-23-raket, het beroemde vliegende bassin, de laatste batterijloze fiets, de fantastische heteluchtballon en de spannende slee. Gehost door een hoogvliegende acteur, worden de kleintjes en de spierballen van hun ouders ingepalmd. Instappen! Wie niet “op trot gaat” kan samen spelen, met heruitgevonden spelen, gemaakt uit materialen die een tweede leven kregen. Zonder leeftijdsbegrenzing.
● Adm. met A2mètres om 17.05 – 20.30 aan parking Coloma
Drie elementen. Twee acrobaten op een chinese mast en zuurstof, het onzichtbare dat overal rondom ons hangt en toch ontbreekt in het lichaam van Jesse Hugh. Met hulp van Rocio laat Jesse zien dat we ons niet moeten laten leiden door angst maar door onze dromen. Zelf getroffen door mucoviscidose, toont Jesse de kracht van hoop.
A2mètres gaat over zichzelf ontdekken, elkaar helpen, leren om hulp vragen en kracht vinden in de kwetsbaarheid van ons bestaan. Een ontroerende voorstelling over grootmoedige momenten die mensen toestaan zich mens te voelen.
● TnT met Beach om 16.35 – 19.10 aan de Wipweide
TnT is een gezelschap van acrobaten en waaghalzen die sinds 2014 samen spectaculaire shows op hoog niveau opvoeren. De afgelopen jaren hebben ze verschillende voorstellingen in heel Europa en zelfs daarbuiten mogen spelen.
● Alessandro Carroci met Chantier Domino om 16.50 – 20.00 thv Van Heffen
In “Chantier Domino” werkt een arbeider aan een geheim project. De tijd is rijp om zijn creatie aan de wereld te tonen. Het wordt een fabuleuse onthulling waar hij al zijn hele leven lang voor oefent. De toeschouwer mag getuige zijn van de Goldberg-machine, een vreemde constructie die een heel eenvoudige taak op een bewust complexe manier uitvoert.
● Luigi Ciotta met Tutti In Valigia om 16.00 – 19.05 thv KBC
Koffers in koffers… objecten die voortdurend van vorm veranderen en steeds nieuwe scenario’s tot leven brengen. Luigi Ciotta neemt ons mee terug in de tijd: een denkbeeldig hotel, vol met klanten beladen met oude koffers.
Het zijn de jaren dertig en de muziek begeleidt de avonturen van een hotelconciërge in zijn overweldigende strijd tegen de chaos.
● Grant Goldie met That Man om 18.10 – 20.50 thv café ’t Leeuwke
In “That Man” brengt Grant Goldie een woordeloze, interactieve voorstelling op een charmante en energieke wijze. Het wordt een jongleershow dat de zwaartekracht uitdaagt.

%d bloggers liken dit: