SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf september gaat de werking van Coderdojo Sint-pieters-Leeuw door in Landhuis De Viron.

Inschrijven:
Deze workshops vinden plaats elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 13u in het Landhuis de Viron, Joseph Depauwstraat,11 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Op 7 augustus 2022 om 20u openen  de inschrijvingen voor de dojo van Zondag 3 september, wees er snel bij, plaatsen zijn beperkt. Indien er geen plaats meer is zet uw kind dan op de wachtlijst, er komt er misschien eentje vrij.
Extra info op https://sintpietersleeuw.coderdojobelgium.be of je mag ons ook steeds contacteren via sintpietersleeuw@coderdojobelgium.be of 0495 67 59 66 (Yvonne)

CoderDojo Sint-Pieters-Leeuw geeft reeds 4 jaar gratis IT-workshops voor kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar (Ninja’s) in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw. Hierbij krijgen zij de kans om technologieën te ontdekken met de andere Ninja’s en hun Coaches.
Ze stimuleren ook teamwork, sociale skills (presenteren, samenwerken, elkaar helpen,…). De grote vraag is “Waarom leren programmeren?”
– Digitale veranderingen : coderen wordt belangrijker.
– Het begrijpen van software.
– Nieuwe manier van nadenken (problem solving) want coderen gaat over het oplossen van problemen.
– Het beter begrijpen en kunnen gebruiken van verschillende technologieën.
– Technische skills combineren met creativiteit.
– Een tekort aan digitale skills in de bedrijfswereld.

Door de extra ruimte dat we nu hebben in landhuis De Viron, stellen we vanaf september 5 extra plaatsen open voor kinderen aangebracht door de dienst integratie, zo kunnen jongeren welke sociaal uitgesloten worden ook de weg vinden naar ons. Wij bedanken Cera voor de financiële steun om dit project te kunnen opstarten.”

– Om deze workshops in goede banen te leiden zijn ze ook nog steeds op zoek naar nieuwe coaches, hiervoor heb je geen diploma of specifieke kennis nodig.
– Heb je nog een oude laptop in huis? CoderDojo blijft altijd op zoek naar gebruikte laptops, doe je er niets mee, werkend of niet, breng ze dan binnen in de bib. Wij zullen ze goed gebruiken.

%d bloggers liken dit: