ZUUN: – Veel inzet, overgave en plezier op de taal- en voetbalstage van KV Zuun maar een extra pluim voor Kyry, Nik en Lev, 3 Oekraïense jongeren die stap voor stap Nederlands leren. En voor Amin natuurlijk, de jeugdkeeper van KV Zuun die naast Nederlands, Frans, Engels en Roemeens ook vlot Oekraïens blijkt te spreken.

Wouter De Craen, stageverantwoordelijke: “Toen een van onze leerkrachten vroeg of de Oekraïense jongens naar de stage konden komen, twijfelden we geen seconde. We verzamelden de nodige voetbalkledij en dankzij VZW De Rand verkregen we zelfs aangepast lesmateriaal, onder andere een memory-spel over voetbal in het Oekraïens-Nederlands. Toen ook nog bleek dat een van onze jeugdkeepers een mondje Oekraïens sprak en de jongens kon begeleiden, was de cirkel helemaal rond.

Deze week is de aftrap gegeven voor de nieuwe reeks taal- en voetbalstages van KV Zuun. Gedurende 10 weken gespreid over de schoolvakanties zullen jongeren uit het kleuter- en lager onderwijs opnieuw op de Leeuwse club terechtkunnen voor taallessen en voetbaltrainingen. De stages worden ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

De taallessen worden gegeven door leerkrachten uit de naburige scholen. Nieuw is dat ook jongeren van Chiro van Zuun meewerken aan de stages. Zij verzorgen de speelblokken tijdens de namiddag.

Jongeren die extra oefenkansen Nederlands nodig hebben worden via de school, het CLB of de gemeente doorverwezen en vinden zo hun weg naar de stages. Zo ook voor Nik, Kyry en Lev, de drie Oekraïense jongeren die sinds kort in Sint-Pieters-Leeuw naar school gaan.
De jongens blijken het erg naar hun zin te hebben op de stages en zijn alvast van plan zich ook in de club in te schrijven.

%d bloggers liken dit: