2022-06-08-commissariaat-HalleZENNEVALLEI: – De voorbije week, op woensdag 1 en vrijdag 3 juni, werd door de Politiezone Zennevallei opnieuw actief ingezet op jongerenoverlast in de omgeving van secundaire scholen en (druk)bezochte plaatsen van jongeren op het grondgebied van Halle en Alsemberg. In samenwerking met de diensten Verkeer, Wijk, lokale opsporing en onderzoek en partners SPC, de schooldirecties patrouilleerde de lokale politie, al dan niet in uniform. Bij verdachte handelingen werd er opgetreden.

De eerste controledag lieten enkele jongeren zich verrassen toen ze ’s morgens openlijk cannabis rookten in de buurt van Halle en de omgeving van het kruispunt van de August Demaeghtlaan en Ninoofsesteenweg.

In totaal werden een 40-tal personen gecontroleerd. Hierbij werden 10 personen betrapt op het bezit van verdovende middelen. Eén proces-verbaal werd opgemaakt naar aanleiding van verkoop. Deze laatste verdachte poogde nog te ontsnappen en zocht de heilige Basiliek op om zich te verstoppen. Hij kon even later ingerekend worden door de rechercheur.

Ook in het verkeer werden controles uitgevoerd, zowel in de omgeving van Alsemberg, Halle en Sint-Pieters-Leeuw.
Het niet dragen van de veiligheidsgordel bleek bij velen vergeten. 12 inbreuken werden vastgesteld. Twee personen werden betrapt op gsm gebruik achter het stuur. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Verder werden nog twee bestuurders van een bromfiets uit het verkeer gehaald. De ene reed met een opgedreven brommer waarna deze in beslag werd genomen. De andere zal zich later moeten aanbieden met een geregulariseerde bromfiets, want dit was nog niet in orde. Eén persoon was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en ook de technische keuring was verlopen. Een laatste betrof een overtreding op de taxi-wetgeving.

Gelijkaardige controles zullen in de toekomst herhaald worden en dit met het oog op het aanpakken van overlast en kleine criminaliteit.

%d bloggers liken dit: