BELGIË: – Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei organiseert de Federale Wegpolitie samen met 110 lokale politiezones de eerste nationale actie tegen afleiding achter het stuur. 48 uur lang zullen politiediensten in het hele land controleren, onder andere op het gebruik van de gsm achter het stuur.

Met deze actie wil de politie bestuurders laten nadenken over de gevaren van afleiding tijdens het rijden. De statistieken liegen er niet om: tot wel 25 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding achter het stuur!

Met deze actie wil de politie niet alleen overtreders bestraffen, maar ook sensibiliserend optreden. De actie tegen afleiding achter het stuur wordt dan ook op voorhand aangekondigd, om bestuurders vooraf attent te maken op de problematiek en hen te laten nadenken over de gevaren van afleiding tijdens het rijden.

Zie ook ons artikel van 26/04/2022 – Parket Halle-Vilvoorde: Actie tegen gsm-gebruik achter het stuur vanaf 1 mei tot 30 juni 2022

%d bloggers liken dit: