SINT-PIETERS-LEEUW: – De Leeuwse scholencross voor alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van de Leeuwse basisscholen zat dit jaar in een ander jasje: na jarenlang start-to-run en een loopwedstrijd te doen, was er dit jaar op de terreinen achter Zonnig Leven een ‘Obstacle run’ of recreatieve hindernissenrun.

De sportdienst zorgde voor een leuke hindernissenrun, over een parcours van 1km, waarop de meer dan 900 leerlingen zich vandaag goed geamuseerd hebben. In kleinere groepen werd gedurende een kwartiertje door iedereen het beste van zichzelf gegeven op het parcours. Wie wanneer aankwam was van geen tel.
De kinderen die moesten wachten konden allerlei sportieve activiteiten doen op de graspleinen van Zonnig Leven.

Met de recreatieve hindernissenrun geven we een volledige nieuwe beleving aan het lopen. Op die manier ervaren de kinderen dat lopen niet altijd op een saaie manier moet, maar er ook leuke loopevenementen worden georganiseerd.” zeggen schepenen An Speeckaert en Herwig Smeets.

Het laden van onderstaande foto-diashow met 102 foto’s kan even duren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Pluim ook voor alle leerlingen, want ze kwamen vanuit alle deelgemeenten met de fiets of te voet naar Zonnig Leven.

%d bloggers liken dit: