SINT-PIETERS-LEEUW: – Het deel van de Brusselbaan tussen de Bergensesteenweg en het Koning Albertplein, is momenteel preventief afgesloten wegens een mogelijk stabiliteitsprobleem aan de woning van Brusselbaan 3. Door een lek in de waterleiding is er ondergrond weggespoeld waardoor de stabiliteit van de betreffende woning in vraag wordt gesteld. Deze woning bevindt zich tussen de Bergensesteenweg en de Grensbeekweg.

De politie en de brandweer zijn ter plaatse. Een stabiliteitsingenieur werd opgevorderd om de situatie te bekijken.

Lijnbussen 144 en 145 rijden hierdoor om via de Albert Van Cotthemstraat en de Watertorenstraat. De haltes langsheen de Brusselbaan tussen de Bergensesteenweg en de Watertorenstraat worden momenteel niet bediend.
Bewoners van de Brusselbaan, Tolhuisweg en Grensbeekweg kunnen hun woningen bereiken via het Koning Albertplein.

Update 20 uur: – Inmiddels werd het beton gestort onder de getroffen woning en ter hoogte van de voorgevel en het voetpad. Deze operatie is alvast geslaagd, maar het beton moet nu eerst uitdrogen. Morgenmiddag zullen stabiliteitsingenieurs nagaan of de woning voldoende gestabiliseerd is opdat de bewoners opnieuw hun intrek kunnen nemen.

Enkele bewoners werden intussen opgevangen bij vrienden. Eén koppel werd tijdelijk gehuisvest via de OCMW-diensten van de gemeente.

Momenteel is de toevoer van drinkwater voor de bewoners van de Brusselbaan tijdelijk afgesloten. Ter hoogte van nr. 74 en schuin tegenover nr. 1 werd een kraan geïnstalleerd waar buurtbewoners water kunnen halen.

Update 05/04/2022 om 18.30 uur: – De gemeentediensten en de Watergroep volgen de situatie t.h.v. Brusselbaan 3 verder op. In de loop van vandaag en morgen gebeuren nog verdere herstellingswerken en verschillende controles van de nutsvoorzieningen. In afwachting blijft het deel van de Brusselbaan tussen de Bergensesteenweg en de Grensbeekweg nog minstens tot en met morgen volledig afgesloten. Al het doorgaand verkeer wordt dus nog steeds omgeleid via de Albert Van Cotthemstraat en de Watertorenstraat.

%d bloggers liken dit: