HALLE / REGIO: – De kogel is door de kerk. Op 26, 27 en 28 maart 2022 viert Halle carnaval, zonder beperkingen! Halle is daarmee de eerste carnavalsstad die opnieuw een volwaardig carnavalsfeest organiseert.
Omdat dat wellicht nog meer feestvierders dan normaal zal lokken, nemen de stad en organisator Halattraction extra veiligheidsmaatregelen.

Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité om vanaf 7 maart 2022 de coronabarometer op geel te zetten.Ook de Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant werd geconsulteerd en gaf een gunstig advies. Dat betekent meteen ook groen licht voor Carnaval Halle met alles erop en eraan op 26, 27 en 28 maart! Omdat ook in Halle de voorbije weken de coronacijfers gunstig evolueerden, troffen organisator Halattraction, de stad en de veiligheidsdiensten achter de schermen al de nodige voorbereidingen voor een volwaardig carnavalsfeest. Iedereen heeft in de afgelopen periode immense inspanningen geleverd om er klaar voor te zijn, en dat terwijl het nog onzeker was of carnaval ook echt plaats zou kunnen vinden.

De wens van Halattraction is altijd geweest om een carnaval te kunnen vieren met alles erop en eraan en op de gekende datum van einde maart. Een afgezwakte versie of op een ander moment, zagen wij niet zitten”, aldus voorzitter Jos Appelmans van Halattraction.

We hebben ons niet laten opjagen, noch door de voorstanders, noch door de tegenstanders. Geduld en onze rustige vastheid heeft ons geholpen om op een weloverwogen manier de knoop door te hakken”, zegt burgemeester Marc Snoeck .

Extra veiligheidsmaatregelen
Nu we in Halle voor het eerst sinds 2019 weer uitgebreid carnaval kunnen vieren, verwachten we nog meer feestvierders dan andere jaren. De Politiezone Zennevallei zet daarom extra personeel in om de verwachtte toestroom aan bezoekers te kunnen managen. Er wordt ook samengewerkt met andere lokale korpsen en de federale politie.

Daarnaast zorgt Halattraction voor uitgebreide feestruimte op de Beestenmarkt en de Maandagmarkt. Zo kan het volk beter gespreid worden over verschillende pleinen.

De hulppost van het Rode Kruis en het veiligheidsdorp wordt verplaatst naar de gebouwen van het Heilig Hart en College (ingang op kruispunt Vuurkruisenstraat/ Handbooghof).

2000 parkeerplaatsen aan Colruyt
In samenwerking met Colruyt Group wordt aan het Wilgenveld een gratis parking met 2000 plaatsen voorzien voor bezoekers die op zaterdag of zondag naar carnaval komen. Zo willen we verkeersinfarcten voorkomen en de toegangswegen naar de binnenstad vrijhouden voor de hulpdiensten. Wie gebruik maakt van Waze wordt rechtstreeks naar de parking geleid en kan veilig parkeren op anderhalve kilometer van de binnenstad. Vanaf de parking hangen er wegwijzers die de bezoekers naar de stoet of feestpleinen leiden.

%d bloggers liken dit: