SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanavond staat de teller van het aantal oproepen bij de brandweer in Vlaams-Brabant al op 1.600 oproepen.  De brandweer vraagt geduld te hebben bij een oproep want de hulpdiensten kunnen niet overal tegelijk zijn.

Heel wat omgewaaide bomen in de gemeente. In de Slesbroekstraat kwam een boom op een wagen terecht op de parking van het kinderdagverblijf.  In de Schockaertstraat, victor Nonnemanstraat en Hellestraat waren de wegen tijdelijk versperd door een omgewaaide boom. Ook in Vlezenbeek vielen er bomen om, oa. in de Kamstraat. In het centrum sneuvelden verschillende bomen in het Colomapark. Op verscheidene plaatsen vlogen ook dakpannen van de daken.
Buiten de brandweer waren ook twee ploegen gemeentearbeiders de hele namiddag in de weer om omgevallen bomen en grote takken over wegen te verwijderen.

Het aantal oproepen naar het nummer 1722 kan hoog oplopen als gevolg van het slechte weer in ons land. Voor storm en waterschade waarvoor je bijstand nodig hebt, dien je bij voorkeur een aanvraag in via het e-loket www.1722.be. Bel enkel het nummer 112 voor situaties die levensbedreigend zijn.

Ook morgen, zaterdag, en maandag zal er door de hulpdiensten verder gewerkt worden in de gemeente.

Update zaterdag 19/02/2022 -12u30:
2714 interventies in de provincie vlaams-Brabant

Brandweerzone Vlaams-Brabant West: “Het hoeft wellicht geen betoog dat we, ondanks de maximale inspanningen, nog heel wat tijd gaan nodig hebben om op elk adres langs te gaan.
We rekenen dan ook voor een deel op de zelfredzaamheid van de mensen. Ga zeker niet zelf aan de slag wanneer dat te gevaarlijk is. Je kan ons werk echter verlichten door eens te polsen bij dakwerkers, boomzagers, tuinaannemers,…. Hoe meer mensen aan de slag gaan, hoe sneller iedereen geholpen is.
Vergeet ook niet meteen je verzekeraar in te lichten en neem foto’s van al je schade.
Mocht je verzekeraar een interventieverslag van de brandweer nodig hebben, dan kan hij dat aanvragen via info@zvbw.be. Schade melden? Surf naar www.1722.be

%d bloggers liken dit: