BELGIË/VLAANDEREN: – Kinderen van 5 tot en met 11 jaar mogen nu ook gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid beslist. De vaccinatie is -net als bij de rest van de bevolking- niet verplicht.

Eind november zette het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) het licht op groen voor de vaccinatie van kinderen van vijf tot elf jaar. Daarna gaf ook de Hoge Gezondheidsraad van ons land een positief advies en nu heeft dus ook de politiek de goedkeuring gegeven.

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen het kindervaccin van Pfizer toegediend. Dat vaccin is uitgebreid getest op kinderen en is veilig. Het wordt al in verschillende landen wereldwijd toegediend.

Meer informatie vindt u op https://laatjevaccineren.be/5-11-jarigen

%d bloggers liken dit: