SINT-PIETERS-LEEUW: – Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw screende haar eigen activiteiten en evenementen op de aangescherpte federale coronamaatregelen, beschreven in het nieuwe KB van 20 november.
Evenementen in de buitenlucht kunnen volgens het nieuwe KB gewoon plaatsvinden. Vaak is echter de organisatie in de praktijk onrealistisch. Sinds 20 november kan bijvoorbeeld een kerstmarkt enkel doorgaan als iedereen, die iets eet of drinkt, dit zittend doet. Niet echt realistisch.
Om deze reden annuleert de gemeente alle buitenactiviteiten die worden georganiseerd door het gemeentebestuur, waar meer dan 100 deelnemers worden verwacht en vooral gegeten en gedronken wordt.
Zeer concreet betekent dit dat het kerstdorp niet zal kunnen doorgaan.
De Kerstcorrida en de kerstwandeling die jaarlijks plaatsvinden, zullen – mits aangepaste maatregelen – wel doorgaan.

Jan Desmeth: “De nieuwjaarsreceptie voor onze inwoners op 9 januari 2022 wordt uitgesteld naar zondag 20 maart, de vooravond van de lente. Het wordt dit jaar dan geen nieuwjaarsdrink, maar een lentedrink. Samen zullen we klinken op elkaars gezondheid.

Momenteel zit de Zennevallei 19 % onder het landelijke gemiddelde. We vragen onze bevolking om de huidige maatregelen strikt te volgen en bereiden ons parallel voor op het versnellen van de boosterprik voor iedereen.”

Jan Desmeth, burgemeester: “Organisatoren en verenigingen kunnen nog steeds een aanvraag indienen voor alle activiteiten of evenementen, zolang ze vallen binnen de regels van het verstrengde KB. Alle aanvragen worden beoordeeld en getoetst aan dat bewuste KB. We leggen geen extra lokale maatregelen op.”

Het risico op besmettingen ligt bij binnenactiviteiten nu eenmaal hoger.
Om deze reden annuleert de gemeente alle binnenactiviteiten die worden georganiseerd door het gemeentebestuur, waar meer dan 50 deelnemers worden verwacht.

Activiteiten waar de deelnemers stil zitten en niet eten/drinken kunnen wel plaatsvinden, ongeacht het aantal (vb.: culturele voorstellingen van Cultuurcentrum Coloma).

%d bloggers liken dit: