SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag werd op de Bergensesteenweg, N6, thv de kruising met de Olmenlaan, Verminktestraat en G. Wittouckstraat de toplaag asfalt aangebracht evenals de weg markeringen. Reeds vanavond werd de weg terug opengesteld voor het verkeer.

De asfalteringswerken vormen het sluitstuk van de eerste fase van de herinrichting van de Bergensesteenweg.
Volgens de huidige planning starten de werken van fase 2 vanaf het voorjaar 2022. Er wordt dan gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg. De voorbereidingen voor die tweede fase zijn op dit moment volop aan de gang.
De werken op de Bergensesteenweg bestaan uit acht fases. Die vinden plaatst tussen eind 2020 en 2026.

Nieuwe verkeerssituatie kruising Bergensesteenweg met G. Wittouckstraat en Olmenlaan
Kruispunt G. Wittouckstraat
• Aan dit kruispunt werd in beide richtingen een aparte afslagstrook richting G. Wittouckstraat aangelegd.
• Om de fietser te beschermen werden er afgescheiden fietspaden aangelegd langs beide kanten. Er kwam een volwaardige oversteek voor fietsers en voetgangers. Aan de oversteek komen verkeerslichten met drukknop.

Kruispunt Olmenlaan
• Dit kruispunt kan voortaan worden gebruikt als keerpunt. Één rijstrook in beide richtingen, gescheiden door een verhoogde middenberm, moet zorgen voor een veiligere verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers.
• Door een verhoogde middenberm te plaatsen, beperkt het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant de oversteeklengte. Dit zorgt opnieuw voor meer veiligheid voor het overstekende langzaam verkeer.
• De afslagstrook richting Olmenlaan werd verlengd.

Veiligheid en comfort aan de bushaltes is een must. De nieuwe haltes werden ingericht met een comfortabel busperron en voorzien van een wachthuisje.
Het snelheidsregime van 50km/u blijft behouden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zie ook ons artikel van deze morgen bij aanvang van de werken – klik hier

%d bloggers liken dit: