VLEZENBEEK: – 1 miljoen euro investeert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in nieuwe jeugdlokalen op de site van de pastorie van Vlezenbeek.


De coördinatie van het project werd eerder dit jaar toevertrouwd aan Haviland. Vandaag is ook de architect gekend die het gebouw zal vormgeven.
De architect werd gekozen op basis van het voorontwerp, de gekozen technieken en materialen en de raming van de kostprijs.
Op basis van het voorontwerp wordt de komende 12 maanden het project volledig uitgewerkt, inclusief het indienen van de omgevingsvergunning. Dit alles gebeurt in samenspraak met de bouwheer, zijnde het gemeentebestuur.

Ook zullen de toekomstige gebruikers van de lokalen, KLJ Vlezenbeek, regelmatig betrokken worden bij de vooruitgang van het project.

Olivier Huygens, schepen van Gebouwen: “De eerste schetsen van de architect zijn alvast zeer indrukwekkend! Het prachtig zicht op de groene grasvelden en het mooie landschap blijft behouden. Het is een uniek concept dat mooi aansluit bij de karaktervolle pastorie. Door het slimme gebruik van de ruimten kunnen we met de inrichting vele kanten uit. Kortom, de visie van de architect biedt veel mogelijkheden en we kijken er naar uit om de komende maanden, in samenspraak met de KLJ, het ontwerp verder uit te werken.”

An Speeckaert, schepen van Jeugd: “Samen met KLJ hebben wij vanuit de gemeente een architect aangesteld voor het ontwerp van de jeugdlokalen. Zowel de gemeente als de KLJ waren het eens dat de aangestelde architect onze visie het beste kon vertalen naar de gebouwen, rekening houdend met een optimale inzet van middelen, ruimte en budget. Wij zijn dan ook heel blij met deze aanstelling wat toch weer een belangrijke stap vooruit is in het ganse proces.

Om hun werking te blijven garanderen, zal de gemeente aan het einde van het project het gebouw in erfpacht geven aan KLJ Vlezenbeek.

KLJ Vlezenbeek zorgt voor de afwerking van het gebouw. Enzo Deneyer van KLJ Vlezenbeek: “We zijn heel blij dat het project een vlot verloop kent en we de volgende stap kunnen zetten. Ook zullen wij binnenkort met trots dit project aan de mensen in Vlezenbeek tonen tijdens een gezellig KLJ-café. Om de inrichting van onze lokalen te financieren zullen we in de toekomst nog een aantal initiatieven ondernemen.

%d bloggers liken dit: