VLAANDEREN: – Vandaag werd de campagne “De Koers Komt Thuis”-challenge naar aanleiding van het WK Wielrennen in september gelanceerd. Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen via een WK-route.

Het is bijna zover: van 18 t.e.m. 26 september mogen we in Vlaanderen het WK Wielrennen verwelkomen voor zijn 100e verjaardag. Een groot feest, want de koers komt thuis.
Deze zomer dagen Sport Vlaanderen en partners alle Vlamingen uit: neem deel aan de unieke #dekoerskomtthuis-fotochallenge en maak kans om fantastische WK-prijzen te winnen!
Vlaanderen is koers. En met ‘de koers komt thuis’ barst de WK-gekte nu écht los – en niet alleen voor topsporters. Van 18 augustus tot 18 september kan je overal in Vlaanderen deelnemen aan leuke fietsactiviteiten en andere events ter ere van het WK Wielrennen.
Spring zeker ook zelf op je fiets en geniet van een fietstocht langs de prachtige lokale WK-fietsroutes met heel wat unieke fotopunten. Bekijk de 500 fotopunten via: https://wksportvlaanderen.routeyou.com/pois?group=31878

Fotowedstrijd
Aan de fietstocht is ook een fotowedstrijd verbonden. Wie een foto maakt bij een van de WK-borden en die op Instagram deelt met de hashtag #dekoerskomtthuis en de mention @SportVlaanderen, maakt kans op een prijs.

Via de WK-routes en de bijhorende foto-challenge willen we Vlamingen meer dan ooit stimuleren Vlaanderen al fietsend te (her)ontdekken”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Elke regio in Vlaanderen heeft haar fietstroeven en is het verkennen waard.”

Vlaanderen ademt de wielersport. Dat is altijd al zo geweest, maar de fietshype van de laatste jaren en de opkomst van toppers zoals Wout Van Aert en Remco Evenepoel hebben dat nog versterkt. Dat zie je nergens anders”, zegt Johan Museeuw, ex-wereldkampioen wielrennen. “Het WK, na Zolder nog eens in eigen land, komt dan ook op een ideaal moment. Ik ben ervan overtuigd dat zo’n topevenement vlak voor de deur, in combinatie met fietsinitiatieven zoals de #dekoerskomtthuis-challenge, zowel jong als oud kan prikkelen om zelf te beginnen fietsen. Het besef dat het belangrijk is om op elke leeftijd te blijven bewegen vindt steeds meer ingang bij het grote publiek. Fietsen is daarvoor de ideale sport.”

Het feit dat het WK wielrennen terug in Vlaanderen doorgaat is niet enkel positief op topsportvlak. Het heeft ook echt een impact op de Vlamingen.”, zegt Christel Herremans, Manager van CX StarCasinoTeam en een van de trekkers van het vrouwenwielrennen. “We merken dat we met gerichte acties enorm veel nieuwe fietsers, zeker vrouwen, kunnen enthousiasmeren, die ons achteraf steeds erg dankbaar zijn om hen kennis te laten maken met de fiets. Doordat fietsen meer dan ooit in the picture zal staan zal dat voor velen een stimulans zijn om zelf ook op de fiets te springen.”

%d bloggers liken dit: