REGIO: – Wegen en Verkeer plant asfalteringswerken vanaf dinsdagavond 1 juni tot zaterdagochtend 5 juni op drie locaties verdeeld tussen Halle, Huizingen/Beersel. De onderhoudswerken gebeuren buiten de spitsuren tussen 20u. en 06u. en dus grotendeels ‘s nachts om de hinder voor verkeer te beperken. Voor de drie locaties wordt een omleiding voorzien. De werken worden opeenvolgend door dezelfde aannemer uitgevoerd en duren maximum 2 nachten.

2021-05-31-Nieuwe laag asfalt op drie locatiesEerste werfzone over 400m ter hoogte van kruispunt Halleweg op de A8 (n203a) richting Rijsel
Vorig jaar kreeg dit kruispunt in de richting van de Brusselse ring (R0) een nieuwe laag asfalt. Vanaf dinsdagavond 1 juni (20u.) tot donderdagochtend 3 juni (6u.) werkt de aannemer op de A8 richting Rijsel. Doorgaand verkeer wordt 2 avonden/nachten door middel van een doorsteek omgeleid tussen het kruispunt met de Nijvelsesteenweg en de afrit Halle. Overdag kan het verkeer gewoon doorrijden.
Door deze doorsteek heeft het verkeer op de A8 richting Brusselse ring ook nog maar 1 rijstrook ter beschikking. Door de werken worden een aantal lokale aansluitingen met de A8 (n203) afgesloten, waaronder een deel van de kruispunten Halleweg en Nijvelsesteenweg – verkeer kan hier het kruispunt niet dwarsen – en de oprit N203 (Landingsbaan).

Tweede werfzone ligt op de Brusselse binnenring (R0) aan afrit Beersel/Lot
R0 Binnenring -Afrit Beersel/Lot: Vorig jaar werkte Wegen en Verkeer aan de ontharding van het middeneiland ter hoogte van de afrit. Vanaf dinsdagavond 1 juni (20u.) tot donderdagochtend 3 juni (6u.) wordt de onderlaag en de bovenlaag asfalt aan het kruispunt met de Beerselsestraat en de afrit van de Brusselse binnenring vernieuwd. Door diepe spoorvorming in het huidige wegdek wordt ook de onderlaag mee vernieuwd, waardoor deze werken 2 nachten zullen innemen. Overdag is hier geen hinder. Tussen 20u en 06u, zal de afrit Beersel nog open zijn, maar kan het verkeer niet richting Lot afslaan. Autobestuurders worden via het op- en afrittencomplex Ruisbroek en de Brusselse buitenring naar Beersel/Lot geleid.

Derde werfzone Brusselse buitenring (R0) tussen complex Huizingen (20) en complex A8 in Halle (21)
De aannemer start donderdagavond 3 juni (20u.) met het afschrapen en vernieuwen van de bovenste laag asfalt op de eerste en deels tweede rijstrook tussen het op- en afrittencomplex Huizingen en het complex A8 op de Brusselse buitenring. Het doorgaand verkeer op de R0 zal over de linkerrijstrook kunnen rijden. Er is dus maar 1 van de 3 rijstroken beschikbaar. De afrit en de oprit van Huizingen wordt tijdens beide nachten afgesloten. Vanaf zaterdagochtend 5 juni (6u.) zijn alle rijstroken opnieuw open voor verkeer.

%d bloggers liken dit: