2021-05-00-vaccinatie-Zennevallei_01SINT-PIETERS-LEEUW: – De laatste risicopatiënten en zwangere vrouwen uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw werden uitgenodigd voor hun eerste prik tegen het coronavirus. Dit betekent dat het vaccinatiecentrum De Bres start met uitnodigen van de brede bevolking.

In het vaccinatiecentrum De Bres werden er sinds de start al zo’n 27.000 vaccinaties geplaatst.
Na de zorgmedewerkers en de 65-plussers kregen nu ook alle inwoners met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen een uitnodiging. Dat betekent dat vaccinatiecentrum De Bres kan starten met de inenting van de brede bevolking.
Heel wat inwoners kregen intussen al een uitnodiging. Momenteel worden alle inwoners uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw uitgenodigd, die geboren zijn in het jaar 1962. Zij zullen begin juni al gevaccineerd kunnen worden.

500 thuisvaccinaties
Wie echt niet in het vaccinatiecentrum geraakt, wordt thuis gevaccineerd. Ofwel neemt de huisarts deze taak voor zijn rekening. Maar ook het vaccinatiecentrum beschikt over mobiele teams voor thuisvaccinaties.
In Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw werden intussen al zo’n 450 thuisvaccinaties uitgevoerd. De komende week staan nog 50 mensen op de planning. Sinds de beschikbaarheid van het vaccin van Johnson & Johnson wordt hier de voorkeur aan gegeven voor thuisvaccinatie. Dit omdat bij het vaccin van Johnson & Johnson één dosis volstaat.

Meer info: www.vaccinatiezennevallei.be

%d bloggers liken dit: