VLAAMS-BRABANT: – Toerisme Vlaanderen werkt, samen met de toeristische diensten van de vijf Vlaamse provincies, aan een set van lange afstand fietsroutes. Deze nieuwe icoonfietsroutes zijn thematische fietsroutes die Vlaanderen op de kaart plaatsen als internationale topbestemming voor fietsvakanties. Twee nieuwe icoonfietsroutes zijn klaar: de Groene Gordelroute en de Kunststedenrout

De eerste twee icoonfietsroutes in Vlaams-Brabant
De naam Groene Gordelroute mag men hier letterlijk nemen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “De fietser cirkelt immers 126 km in de groene rand rond Brussel. Dat maakt de route ideaal voor een fietsvakantie van enkele dagen. Men doorkruist een mengelmoes van vergezichten, golvende landschappen, groene valleien, elegante kasteeldomeinen, vruchtbaar landbouwgebied en imposante bossen. Hoewel de hellingen soms pittig kunnen zijn, worden de inspanningen meermaals beloond met Bruegeliaanse landschappen en zichten op het bruisende Brussel. Typisch zijn ook de artisanale brouwerijen en gezellige biercafés”.

Vlaanderen telt 5 kunststeden, waaronder Leuven in Vlaams-Brabant. Ze delen een historische achtergrond maar ze hebben elk hun eigen persoonlijkheid en rijkdom.
Leuven springt eruit als bierhoofdstad maar ook door zijn eeuwenoude begijnhoven, kerken en abdijen en de indrukwekkende universiteitsbibliotheek en het gotische stadhuis. Leuven is ook gekend als stad aan de Dijle en die laatste vormt de rode draad op de Kunststedenroute verder door Vlaams-Brabant richting Mechelen. Tussen Leuven en Brussel nodigt het koninklijke Tervuren uit voor een museumbezoek of een pauze in het park.
In Vlaams-Brabant telt de Kunsstedenroute 57,7 km. Ze is bewegwijzerd tot Tervuren in afwachting van aansluiting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot op de Grote Markt in Brussel.

%d bloggers liken dit: