REGIO: – Nu maandag 10 mei komt André Vermeulen om 18 uur naar de studio van Stadsradio Halle op 105.6fm om er te praten over het Eurovisiesongfestival.

De eurosongfestivalkoorts laait weer in alle hevigheid op. Na het corona-oponthoud van vorig jaar maakt Europa zich weer enthousiast op het grootste liedjesfestival ter wereld. En dat doen ze ook bij Stadsradio Halle. Volgende maandagavond ontvangen Kris Baert en Ben Braillard twee absolute kenners in hun gelijknamig programma. Tussen 18 en 19 uur hebben ze niemand minder dan André Vermeulen in de praastoel zitten. Vermeulen mag worden beschouwd als een Eurosong-encyclopédie. Hij weet er zo goed als alles over. Vermeulen heeft ook een schitterend boek uit over het festival en alles wat er rond hangt. In ‘Van Canzonissima tot Eurosong’ doet André het hele verhaal van de Belgische artiesten die deelnamen aan het festival. Een absolute must-have voor iedereen die het festival in het hart draagt en er nog meer wil over weten. Bij ‘Baert en Braillard’ doet Vermeulen al deze kennis breed uit de doeken. En tussendoor hoor je ook nog zijn persoonlijke Eurosong top vijf.

Na zeven uur springt nog een andere Eurosongkenner binnen. Geert Vanhassel volgt het festival ook al van in zijn kinderjaren. Hoe dat zo kwam, dat vertelt hij maandagavond aan Kris en Ben. En vanaf 15 mei presenteert Geert op Stadsradio Halle een uniek programma rond de geschiedenis van het festival in ‘Halle calling’. Dat doet Geert samen met Christophe Pickaert en Stefaan Demol. Daarover zal het maandagavond ongetwijfeld gaan in het lichtvoetige actua-programma. Afspraak maandagavond 10 mei van 18 tot 20 uur op Stadsradio Halle en via de site en de link op facebook. Geen enkel excuus dus om niet aan te schuiven bij ‘Baert en Braillard’.

Nog meegeven dat er ook de komende weken interessante gasten op bezoek komen bij het populaire duo. Op 17 mei komt muzikant Jan Vanlaet op bezoek. De week daarna, op Tweede Pinksterdag, ontvangen zij auteur Mike Vanhoecke . Hij werkt als dokter in het ziekenhuis van Halle maar is daarbuiten ook nog schrijver. Vanhoecke heeft zijn debuut ‘De violist van Birkenau’ uit. En op 31 mei komt nog een andere schrijver langs. Jens Vanlier heeft een absoluut baanbrekend boek uit over de psychologie van de wielrenner. Drukke tijden dus in de B and B van Kris en Ben. En voor de fans van dit programma èn van Stadsradio Halle.

%d bloggers liken dit: