GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerZUUN: – De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei zal in de seizoenwijk 6 verouderde woningen met elk 2 woonentiteiten slopen en vervangen door nieuwe en meer duurzame woningen.
De gemeente steunt dit project omdat het een verbetering is voor de wijk en voor de huurders. Omdat dit project enkel kan gerealiseerd worden mits het gemeentebestuur afstand doet van een deeltje van het openbaar domein, namelijk een driehoekig perceel met een oppervlakte van 36 m2 langsheen de Winterlaan, keurde het gemeentebestuur dit punt goed.

Brahim Harfaoui, schepen van Woon- en grondbeleid: “De woningen van Woonpunt Zennevallei voldoen niet meer aan de huidige normen van woonkwaliteit. Een vervangingsbouw dringt zich dan ook op.”

Bart Keymolen, schepen van Ruimtelijke ordening: “Bij elk bouwproject streven we naar de best mogelijke ruimtelijke ordening. Dit was ook de visie van de architect. Om een kwalitatief project te kunnen realiseren met een optimale inplanting lijkt het ons dan ook heel normaal dat wij het mini restperceeltje toevoegen aan dit mooi toekomstig project dat heel de maatschappij ten goede komt.”

%d bloggers liken dit: