2021-02-21-gemeentehuis_sint-Pieters-Leeuw (3)SINT-PIETERS-LEEUW: – Omdat we het onderhoud van het openbaar domein belangrijk vinden en onze mensen met goed materiaal willen laten werken, gaat het gemeentebestuur over tot de aankoop van een aantal nieuwe machines: bladblazers, kettingzagen, haagscharen, grasmaaiers, bosmaaiers, een zitmaaier, een grondfrees en een minitractor met mechanische onkruidverwijderaar.

Bart Keymolen, schepen van Openbare ruimte en Groen: “Om ons openbaar groen te kunnen onderhouden, dienen een aantal machines vervangen te worden. Door de verplichting van herbiciden-vrij beheer dringt ook de noodzaak van extra machines zich op. De machines worden zeer intensief gebruikt. Hierdoor wordt het een hele uitdaging om het juist evenwicht te vinden tussen kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Onze arbeiders, waarvan iedereen veel verwacht, komen op de eerste plaats. We willen echter aan de leveranciers de kans bieden om ook een goede variant aan te bieden die voldoet voor het zware werk, maar toch zonder verbrandingsmotor werkt. We zijn bereid om voor een degelijk milieuvriendelijk alternatief meer te betalen. Eerder koos het bestuur ook al voor milieuvriendelijke machines.”

Veerle Seré, schepen van Begraafplaatsen: “De aangekochte machines zullen ook ingezet worden voor het onderhoud van de paden, gras- en groenvoorzieningen op onze begraafplaatsen. Een verzorgde begraafplaats is immers belangrijk uit respect voor de overledenen en de nabestaanden. Het is verboden om pesticiden te gebruiken om onkruid te bestrijden, dus ook niet op onze begraafplaatsen. Daarom kiest het gemeentebestuur voor onder meer een minitractor met mechanische onkruidverwijderaar. Het is een milieubewust en efficiënt werktuig om de paden op onze begraafplaatsen goed te onderhouden.”

%d bloggers liken dit: