SINT-PIETERS-LEEUW: – ‘Hier begint de zee, niets ingooien aub!’ is de boodschap die intussen al aan verschillende rioolputjes in Sint-Pieters-Leeuw te zien is. Het gemeentebestuur heeft deze actie opgezet naar aanleiding van de Fiere Rivieren campagne. Van 15 tot 28 maart 2021 worden in Vlaanderen verschillende activiteiten georganiseerd om de mensen er bewust van te maken dat ze zelf ook een rol hebben om bij te dragen aan propere waterlopen en zee. Ook Sint-Pieters-Leeuw doet mee en neemt samen met de VMM en Mooimakers deel aan de sensibiliseringscampagne ‘Hier begint de zee’. Op verschillende plaatsen binnen onze gemeente werden tags aangebracht met ecologische verf om mensen bewust te maken van het feit dat het zwerfvuil dat terecht komt op onze straten via de rioolputjes rechtstreeks naar de zee vloeit.

De kinderen van 5A uit de gemeentelijke basisschool Den Top rekenen alvast op ieders medewerking in deze strijd tegen zwerfvuil!
2021-03-19-sensibiliseringscampagne-hier-begint-de-zee
Brahim Harfaoui, schepen van Milieu: ‘Veel mensen denken dat het water in de rioolputjes via het riool naar een waterzuiveringsstation gevoerd wordt, maar vaak is dat niet meer het geval. De oude gemengde rioleringsstelsels worden namelijk vervangen door nieuwe gescheiden rioleringen, waarbij afvalwater en regenwater apart afgevoerd worden. Het regenwater van onze straten gaat dus rechtstreeks naar de zee en wordt niet meer gezuiverd. Hierdoor ontstaat een plastic soep in onze zeeën en oceanen. Dit willen we natuurlijk voorkomen! Deze actie moet mensen aan het denken zetten en ervoor zorgen dat ze hun zwerfvuil rechtstreeks in de vuilbak gooien of het meenemen naar huis.

%d bloggers liken dit: