2019-02-21-Revalidatieziekenhuis-Inkendaal_in_VlezenbeekVLEZENBEEK: – Het Revalidatieziekenhuis Inkendaal wordt geconfronteerd met een belangrijke uitbraak van het COVID-19 virus.

• De directie besloot in overleg met de interne coronacel om de situatie in Inkendaal op te schalen naar code rood.
• De situatie heeft helaas ook verregaande gevolgen voor de revalidanten en families. Zo zien we ons genoodzaakt om de bezoekmomenten tijdens het weekend en de bezoeken in de babbelboxen tijdelijk stop te zetten.
• Het ophalen en afzetten van respectievelijke vuile en propere was verloopt – bij voorkeur – volgens de gekende tijdsloten die we gebruikten voor de bezoekmomenten.
• We organiseren een ziekenhuisbrede screening van medewerkers en revalidanten om een totaalbeeld van de besmettingen te krijgen.
• Alle medewerkers zijn extra waakzaam voor het optreden van symptomen bij revalidanten. Ze zijn extra opgeleid en ontvingen de nodige instructies over persoonlijke beschermingsmiddelen om de kans op verdere besmetting maximaal te beperken. Zij stellen alles in het werk om de revalidatieprogramma’s zo goed en veilig mogelijk te blijven aanbieden.
• Wij begrijpen dat deze strikte richtlijnen niet evident zijn, maar ze zijn essentieel om verdere besmetting tegen te gaan. Indien u vragen heeft, kan u uiteraard rekenen op de medewerkers van de verpleegeenheden.

%d bloggers liken dit: