2020-12-02-app_gemeente_sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Deze week lanceert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de Stad App, een digitaal platform dat de gemeente, lokale handelaars, zorgverstrekkers en verenigingen samenbrengt.

Gunther Coppens, schepen ICT: “Door de Stad App kan de burger terecht op één plaats waar hij alle informatie zal terugvinden. De burger kan zo niet alleen communiceren met lokale handelaars maar ook met het lokaal bestuur. Zo kan je via de app documenten aanvragen zonder dat je naar het gemeentehuis moet komen en kan je meldingen doorgeven die meteen bij de juiste dienst terechtkomen. Ook van wegenwerken word je op de hoogte gebracht.

Herwig Smeets, schepen Lokale economie: “Voor onze lokale handelaars en haar klanten is de app een grote meerwaarde. Zo kunnen de handelaars info over de zaak toevoegen aan de app, kunnen ze een mini-webshop opzetten en er zelfs promo-berichten mee uitsturen. Zij kregen een korte opleiding om met de app aan de slag te gaan. Klanten kunnen de handelaars dan weer eenvoudig bereiken via de app.”

Verder zal je in de app ook de afvalkalender terugvinden, word je op de hoogte gehouden over wat er in de gemeente leeft en vind je er gegevens terug van zorgverstrekkers.

Je kan de Sint-Pieters-Leeuw app gratis downloaden via de App Store of Play Store.

Wie vragen heeft kan terecht op de dienst Lokale economie (lokale.economie@sint-pieters-leeuw.be) of de dienst Communicatie (communicatie@sint-pieters-leeuw.be).

%d bloggers liken dit: