HALLE/REGIO: – Er komen extra veiligheidsmaatregelen in de Halse scholen om de opmars van het coronavirus in te dammen. Dat heeft donderdag de lokale crisiscel voor het Halse onderwijs beslist. Zo wordt er o.a. tot en met minstens 22 november zoveel mogelijk afstandsonderwijs georganiseerd.

Het water staat de leerkrachten en directies aan de lippen. Zo bleek vanmiddag tijdens het tweede overleg van de lokale crisiscel voor het Halse onderwijs. Extra maatregelen dringen zich dus op, want ook het aantal besmettingen in onze regio neemt nog steeds toe.

Daarom worden volgende bijkomende maatregelen genomen voor alle Halse scholen:
• Minstens tot en met 22 november organiseren de scholen zoveel mogelijk afstandsonderwijs. Hierbij moet wel voldoende aandacht zijn voor de kwetsbare leerlingen, zodat ook zij aan boord blijven. Ook de organisatie van de praktijkvakken mag niet het gedrang komen. Voor het basisonderwijs is afstandsonderwijs enkel mogelijk als de kwaliteit van het onderwijs niet meer gewaarborgd kan worden door bijvoorbeeld het uitvallen van leerkrachten. Met deze maatregel beperken we de samenscholingen van leerlingen aan het begin en einde van de schooluren en beperken we dus ook de drukte in onze stad.
• De lessen lichamelijke opvoedingen worden minstens tot en met 22 november buiten georganiseerd en dus niet in de sportzaal. Dit zullen aangepaste lessen en/of wandelingen zijn met de klas in de buurt van de school. Dit gebeurt uiteraard met respect voor de toepasselijke voorzorgsmaatregelen zoals o.a. het dragen van een mondmasker en afstand houden tijdens een wandeling op het openbaar domein.
• Elke school mag deze maatregelen een eigen vertaling geven op basis van de eigen context en situatie.
• De stad stelt opnieuw laptops ter beschikking van kwetsbare leerlingen die zelf niet over het nodige materiaal beschikken. Deze aanvraag gebeurt via de school. Met deze maatregel willen we ervoor zorgen dat echt alle leerlingen contact blijven houden met hun school, leerkrachten en vrienden en geen leerachterstand oplopen.
• Deze maatregelen gelden natuurlijk steeds onder voorbehoud van strengere maatregelen die de Vlaamse of federale overheid zouden nemen.

In de week van 16 november evalueren we met de crisiscel onderwijs al deze maatregelen en bepalen we of deze maatregelen verlengd, verscherpt of versoepeld kunnen worden.

%d bloggers liken dit: