onderwijs_coronacrisis_coronavirusVLAANDEREN: – De herfstvakantie wordt verlengd tot en met woensdag 11 november voor alle scholen – basis-, secundair-, deeltijds kunst- en volwassenenonderwijs.
Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beslist in overleg met de vertegenwoordigers van het onderwijsveld, op basis van een nieuw advies van virologen.

Vlaanderen gaat Wallonië achterna en verlengt de herfstvakantie tot en met 11 november.De scholen gaan opnieuw open op donderdag 12 november 2020.

Ik verontschuldig mij bij de ouders die nu een oplossing moeten zoeken voor maandag 9 november en dinsdag 10 november”, zegt Weyts. “We doen nu een inspanning van 2 dagen om de scholen daarna opnieuw te kunnen openen tot de kerstvakantie. De schoolteams hebben al 2 maanden keihard gewerkt in ongeziene omstandigheden. Ik vraag onze leraren om waar mogelijk nog 1 week door te zetten. Dan volgt er een welverdiende en verlengde adempauze”.

Eerder besliste het Vlaams onderwijsveld al dat scholen uit het secundair onderwijs die kampen met grote moeilijkheden zelf kunnen beslissen om over te schakelen op afstandsonderwijs voor de 2de en 3de graad. Die mogelijkheid blijft natuurlijk overeind om de eerstvolgende week te kunnen overbruggen.

Update 20 uur : – Het Franstalig middelbaar onderwijs schakelt vanaf woendag over op afstandsonderwijs. Dat heeft de Franse Gemeenschapsregering vanavond beslist. Door deze maatregel zullen de leerlingen twee weken lang thuis zijn, want na deze drie dagen begint de herfstvakantie, die ook in het Franstalig onderwijs tot en met 11 november duurt.

%d bloggers liken dit: