SINT-PIETERS-LEEUW: – Maandag 12 oktober 2020 zal de eerste spade de grond ingaan voor de aanleg van de 3 kunstgrasvelden in Sint-Pieters-Leeuw.


Deze investering in sportinfrastructuur betekent een grote stap vooruit voor de voetbalclubs, de vele jeugdvoetballers en de eerste ploegen van de verschillende clubs. Op een kunstgrasveld kan je immers dubbel zoveel uren spelen als op een klassiek grasveld, ook en vooral bij regenweer.

Maandag starten twee van de drie werven, zijnde deze op SK Vlezenbeek en deze bij de nieuwe fusieploeg, Leeuw-Brucom, op de site van Laekelinde.
Over maximaal 11 weken zullen beide clubs hun nieuwe kunstgrasvelden in gebruik kunnen nemen.

De start van de werken op de velden van FC Negenmanneke zullen de komende weken besproken worden in samenspraak met de club en de aannemer, rekening houdende met het einde van de wegenwerken in de Fabrieksstraat.

Herwig Smeets, schepen van sport : “Onze doelstelling om tegen het einde van het voetbalseizoen 2020-2021 drie splinternieuwe kunstgrasvelden in Sint-Pieters-Leeuw aangelegd te hebben, zullen we realiseren. Aangezien KV Zuun reeds langer over een kunstgrasveld beschikt, zal elke Leeuwse voetbalploeg straks beschikken over een volwaardig kunstgrasveld.
Ik kijk reeds uit naar de extra voetbalvreugde die dit voor onze gemeente en al haar voetballers, zowel de actieve als de passieve, met zich zal meebrengen!”

%d bloggers liken dit: