2019-03-20-Sint-Lutgardisschool_ZuunZUUN: – De Vrije Basisschool Sint-Lutgardis Zuun sluit uit voorzorg voor 5 dagen haar lokalen nadat verschillende leerkrachten besmet geraakten met het covid-19 virus. De school wil zo  voorkomen dat het virus zich verder verspreid.

Het CLB raadde de school aan om vijf dagen te sluiten.
Vanaf morgen, vrijdag 9 oktober 2020, tot en met woensdag blijft de school daarom gesloten.
In de school zitten zo’n 350 leerlingen en kleuters.

Brief aan de ouders:
Begin deze week kregen wij bericht dat een leerkracht van de Sint-Lutgardisschool positief had getest op COVID-19 na contacten buiten de school. We contacteerden onmiddellijk de artsen van het CLB en de contactracers die een aantal mensen en klassen preventief in quarantaine plaatsten.
Vandaag kregen we te horen dat nog enkele andere leerkrachten positief testten of mogelijk positief zouden kunnen zijn.
Om de veiligheid zo goed mogelijk te garanderen en verdere verspreiding van het virus te beperken, hebben we samen met het CLB beslist om de school voor een week te sluiten voor alle klassen.

Jouw zoon of dochter krijgt een brief mee van het CLB waarop staat welke voorzorgen je best kan nemen en waar je de komende dagen extra aandachtig voor moet zijn.

De leerkrachten zullen opdrachten en taken voorzien en spreken verder af met je zoon of dochter hoe ze best opgevolgd kunnen worden.
De school voorziet in noodopvang voor leerlingen die echt niet thuis opgevangen kunnen worden. Toch is het belangrijk om zo weinig mogelijk leerlingen en leerkrachten op de school te hebben. Tijdens de noodopvang worden geen maaltijden voorzien.

CONCREET:
– De school sluit vanaf vrijdag 9/10/2020 tot en met woensdag 14/10/2020.
– Leerlingen blijven best thuis.
– Er is noodopvang, maar enkel wanneer het echt nodig is.
Indien uw kind naar de noodopvang komt, gelieve dit te laten weten voor 20u (zie telefoonnummer in brief).

Wij begrijpen dat dit geen aangenaam nieuws is, maar durven te rekenen op jullie steun en medewerking. Als je vragen of bezorgdheden hebt, kan je steeds terecht bij de medewerkers van het clb of de directie van de school. Samen proberen we het virus onder controle te houden.

http://vbszuun.be/

%d bloggers liken dit: