IMG_20200821_061722ZUUN: – De bewoners van de Residentie Donatello, Bergensesteenweg 339, zijn de geluidsoverlast vóór 7 uur ’s ochtends van twee bedrijven in de buurt beu. Ze vragen het gemeentebestuur om in te grijpen.

Buurtbewoner Bruno Ghesquière: “Het politiereglement bepaalt duidelijk dat laden en lossen niet toegestaan is tussen 20 en 7 uur. De bedrijven Wauters en Gesibois overtreden dat reglement dagelijks en ontnemen de omwonenden daardoor dus de nodige nachtrust.
Ondanks de veelvuldige klachten kregen beide firma’s in 2017 van het schepencollege een uitzonderingsmaatregel op dat reglement; respectievelijk vanaf 6 uur en 5 uur.
De enige argumenten om die beslissing te rechtvaardigen:
Die bedrijven waren er vóór jullie appartementen
De vrachtwagens moeten vertrekken vóór 7 uur om de files te vermijden.
Dit zijn zeer zwakke argumenten als je weet dat de 2 bedrijven in woongebied liggen en volledig omgeven zijn door bewoning.
De uitzonderingsmaatregel voor Wauters werd in 2018 trouwens wel opgeheven wegens niet naleven van de voorwaarden, maar de firma gaat nog steeds door met laden en lossen vanaf 6 uur, zonder enige reactie van het gemeentebestuur of politie.
De omwonenden willen dat beide firma’s het politiereglement naleven en hen de nodige rust gunnen tussen 20 en 7 uur. Gezien de ligging van de bedrijven is een aanpassing daaraan, zonder toegevingen, de enige juiste oplossing.”

3 comments

 1. Geen laad of losuren.
  Wij willen hier “GEEN ALDI”!!!!!
  Er is reeds een overaanbod van winkels en te veel overlast van wagens en verkeer dat nu al stil staat . Wat gaat de gemeente doen voor het milieu??? Dit is een slecht project in een woonwijk waar wij nu al snakken naar verse gezonde lucht en een tekort aan groene zone .

 2. In de wijk Witte Roos hebben Amacro interbeton en V.laethem-Ots ook een akkoord gekregen. Hier beginnen ze al te werken om kwart voor 5 ”s morgens. Het gepiep van de vrachtwagens is te horen tot in Buizingen volgens mijn dochter… leuk wonen in de rustige Vlaamse rand.

 3. Veel mensen weten het niet, maar je kan ook gratis klacht indienen tegen je gemeente als je denkt dat ze een onrechtvaardige beslissing hebben gemaakt. Bijvoorbeeld, je mag op zondag of snachts geen grasmaaier laten gaan volgens het SPL GAS reglement , maar er is een uitzondering voor grote landbouw voertuigen…ja dan heeft de gas reglement helemaal geen zin meer hé.

  De gemeente SPL lijkt zich niet veel aan te trekken van haar burgers wonende in Zuun/negenmanneke/Ruisbroek

  Klacht moet je eerst officieel bij je gemeente indienen (aangetekende brief) als ze daar niet op willen ingaan , kan je klacht indienen bij de vlaamse ombudsdienst : http://www.vlaamseombudsdienst.be/ombs/nl/lokaal/lokaal.html?gclid=Cj0KCQjwtZH7BRDzARIsAGjbK2Ytol0ChjRont_n4ic3AgW2mzc0Clwzmq_dAs_5XOzyGPnKtYYnj8UaAtJXEALw_wcB

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: