2020-05-13-De-Lijn_bus_170_coronatijdenSINT-PIETERS-LEEUW: – Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft beslist om privé bus- en autocar bedrijven in te zetten tijdens de schoolspits. Vanaf de tweede helft van volgende week zal er ook op lijn 170 een extra niet-lijnbus ingezet worden, zodat het corona-veiliger wordt. De juiste startdag wordt maandag bepaald.

Sinds de opstart van de scholen krijgen heel wat reizigers te maken met volle bussen. VVM De Lijn heeft al het nodige gedaan om de rittenschema’s te herbekijken maar dit is echter niet voldoende. Ook werden er al op drukke assen versterkingsritten ingezet, net als andere jaren. Daarenboven zal het aantal reizigers nog stijgen op het moment dat de hogescholen en universiteiten opstarten. Daarom heeft Vlaams minister Lydia Peeters beslist om bus- en autocarbedrijven in te zetten tijdens de schoolspits om zo te komen tot een betere spreiding van de reizigers.
De extra privé bus zal de reguliere lijnbus volgen en vlak achter de lijnbus op dezelfde plaatsen stoppen. Op het raam zal een aanduiding staan dat het om een versterkingsrit gaat.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit en verkeer :” Op lijn 170 zal er dan zowel ‘s ochtends, op woensdagen en ‘s avonds een extra niet-lijnbus achter één van de 4 lijnbussen (die nu al quasi achter elkaar rijden) ingezet worden.
We kregen heel wat meldingen tijdens de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar, gaven ze door en drongen aan op mogelijke oplossingen bij De Lijn.
Een overgrote meerderheid van de ontvangen meldingen ging over overvolle bussen op lijn 170 tussen 7.47 en 7.53 (Oud Station) richting Halle en tussen 15.45 en 16.00 (Halle) voor de terugrit.
Vandaag kondigde Minister Lydia Peeters aan dat er middelen worden vrijgemaakt binnen de Vlaamse Regering om extra niet-lijnbussen achter een lijnbus te laten rijden daarvwaar het nodig is. Daar zal alvast lijn 170 bij zijn.”

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: