2020-02-09 Inhuldiging nieuwe sporthal en lokalen Den Top (1)SINT-PIETERS-KLEEUW: – Het gemeentebestuur bevestigt dat bij een routine-onderzoek vastgesteld werd dat een kleuter zonder symptomen van de gemeentelijke basisschool Den Top positief testte op het coronavirus. De schooldirectie bracht de ouders van alle leerlingen op de hoogte en de klasgenoten en leerkrachten van de kleuter blijven in quarantaine.

De kleuters in Den Top kunnen sinds vorige week terug naar school, elk in hun klasbubbel. Donderdag raakte bekend dat een kleuter zonder symptomen positief testte op het coronavirus COVID-19. Samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) startte de school meteen de te volgen procedure op. Het CLB doet een contactonderzoek om na te gaan met wie de kleuter in nauw contact kwam. Alle medeleerlingen en de leerkrachten van de betrokken kleuter blijven in thuisisolatie en ouders krijgen de boodschap om aandachtig te zijn voor de ziektetekens. De personen die in nauw contact kwamen met de kleuter, worden via hun huisarts getest. Alle andere leerlingen kunnen gewoon naar school blijven gaan en volgen uiteraard nog altijd alle coronamaatregelen, waarbij de klasbubbels strikt gerespecteerd worden, verder op.

%d bloggers liken dit: