2017-04-21-fietssnelweg_F20 (5)VLAAMS-BRABANT: – Sinds de coronamaatregelen is het aantal fietsers op de Vlaams-Brabantse fietssnelwegen verdubbeld. De ochtend- en avondspits verdwenen en maakten plaats voor een piek in de vroege namiddag. De stijging van het aantal fietsers bleef ook merkbaar na 4 mei, de start van de afbouw van de ‘lockdown’.

Sinds 16 maart werden ook in provincie Vlaams-Brabant maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Thuiswerk werd de norm. Gezond en veilig bewegen, ook buitenshuis, werd aangeraden.

“Dit zorgde voor merkbaar meer fietsers, ook op onze fietssnelwegen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “De voorbije weken registreerden we op sommige telpunten bijna een verdubbeling van het aantal fietsers. De typische ochtend- en avondspits verdwenen van de grafiek en maakten plaats voor een fietspiek in de vroege namiddag”.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: