ZUUN: – dinsdagavond organiseerde het gemeentebestuur samen met landschapsarchitect, Andy Malengier 2 infosessies over toekomstvisie van de begraafplaatsen van Ruisbroek en Zuun. De toekomstplannen voor de herinrichting van de begraafplaatsen werden aan de hand van een 3D-voorstelling uit de doeken gedaan. De herinrichting zal nog deze legislatuur starten maar het zal zeker nog 30 jaar duren eer men het eindresultaat bereikt.


Verneem meer over de toekomstvisie van het kerkhof van Zuun in onderstaande video:


Gunther Coppens, schepen van begraafplaatsen: “Sinds we geen pesticiden meer mogen gebruiken is het een haast onbegonnen werk om alles bij het oude te houden en te onderhouden. Daarom biedt de toekomstvisie niet alleen een visie op hoe we de kerkhoven gaan inrichten naar onderhoudsvriendelijkheid toe, maar eveneens naar waar we de komende 30 à 40 jaar met onze kerkhoven naartoe willen.”

Deze diashow vereist JavaScript.


De volgende twee sessies hebben plaats op 26 november 2019 in OC de Merselborre:
– Voor de begraafplaatsen van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem – van 19.00 tot 19.45 uur
– Voor de begraafplaats van Vlezenbeek – van 20 tot 20.45 uur

%d bloggers liken dit: