RUISBROEK: – Vandaag had in Ruisbroek de jaarmarkt plaats. De lokale verenigingen hadden een standje op het stationsplein er waren optredens van Pipo & Pipette, een Turn- en dansdemonstratie door Turnsport Ruisbroek, country dans demo van Riverboots Country, de klassieke dierenprijskampen en er was de “Karamellenworp”.
2019-10-05-jaarmarkt-Ruisbroek (59)
Karamellenworp terug van weggeweest.
Bloemist Marc Van Den Broeck: “Vroeger was de jaarmarkt op een maandag. De handelaars gingen de dag na de jaarmarkt in de Stationsstraat nr 47 waar er vroeger een cinema ‘Winterpalace’ was dansen en deden ‘de karamellendans’. Om de kinderen bezig te houden tijdens deze dans werden er karamellen gegooid.
Wij als handelaars gaan deze traditie in ere herstellen gaan nu jaarlijks karamellen werpen op de jaarmarkt.

En zo geschiede. Burgemeester Luc Deconinck en de schepen van markten Marleen De Kegel hebben op het podium samen met Marc en Claudine de karamellendans gedaan en daarna gooiden ze met karamellen naar de aanwezigen.
De hoofdprijs was voor wie de blauwe karamel ving. De gelukkige kreeg een waardebon geschonken door Claudine van Aveve.
De karamellen met rood en zwart hadden een waarde van 2 euro voor een drankje of een hapje tijdens de jaarmarkt.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: