2019-09-13-autoluwe-weekSINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot en met 20 september 2019 zal de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in samenwerking met alle Leeuwse basisscholen, opnieuw focussen op een autoloze dag aan de directe schoolomgeving.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit: “Voor het derde jaar op rij willen we tijdens De Week van de Mobiliteit ouders, kinderen en leerkrachten sensibiliseren rond het concept van een autovrije schoolomgeving. Aan Den Top/Don Bosco hebben we reeds een permanente schoolstraat. Aan de Ave Mariaschool deden we recentelijk een testweek en ook aan de Sint-Lutgardisschool volgt er binnenkort een test gedurende een hele week. Hoe meer ouders en kinderen te voet of met de fiets komen, hoe veiliger en gezonder we een schoolomgeving kunnen maken. De Week van de Mobiliteit is een mooi moment om dit te ervaren. Een kleine beloning is ook dit jaar voorzien op het einde van de dag.”

Er wordt enkel een uitzondering gemaakt aan de Jan Ruusbroecschool, gelegen langs de Fabriekstraat en aan de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje in de Jan Vanderstraetenstraat. Beide scholen liggen langs twee tijdelijke omleidingswegen waardoor het volledig afsluiten van de straat geen optie is.

Ter hoogte van de Jan Ruusbroecschool zal één rijstrook autovrij worden gemaakt, aan ’t Populiertje blijft de Jan Vanderstraetenstraat open voor het verkeer maar zullen er extra toezichters worden ingezet aan de voetgangersoversteken.

An Speeckaert, schepen voor Onderwijs: “In Sint-Pieters-Leeuw lopen bijna 3.000 kinderen school, dit maakt van onze gemeente een jonge gemeente. Verkeersveiligheid is dan ook één van onze absolute prioriteiten. We willen dat zo veel mogelijk Leeuwse jongeren onbezorgd met de fiets of te voet naar school kunnen gaan. De week van de Mobiliteit vormt de ideale gelegenheid om dit te stimuleren. Het is meteen ook een goede aanleiding om ons project rond autovrije of autoluwe schoolstraten verder uit te breiden. Momenteel werken we aan een project met de Ave Maria Basisschool en binnenkort is de Sint-Lutgardisschool – waar ik ook zelf naar school ging – aan de beurt. Later zal ook de verkeerssituatie aan de Groene Parel in Negenmanneke onder handen worden genomen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: